пʼятницю, 19 квітня 2013 р.

Частина друга – будьте уважні до деталей.


Деталі загальної картини, яка є у кожного; це та чарівна паличка яка робить життя об’ємним, живим і яскравим.

Будьте уважні до того, що ви їсте
Хтось з великих казав людина – те, що вона їсть. Вживайте більше каш, грубої клітковини, не лінуйтесь їсти салати, рідку зупу, пийте молоко. Намагайтеся акцентувати увагу у своєму раціоні на максимально простій їжі, яка була б натуральною, без всіляких консервантів і добавок. Зменшіть кількість жирів в раціоні – зима закінчилась і ваш організм вже не потребує такої великої кількості енергії. Не зловживайте солодким, та і вуглеводами взагалі (хлібо-булочні вироби, вареники, картопля) – це також досить важка їжа, яка містить багато калорій, які ви навряд чи спалюєте, якщо у вас офісна чи інша малорухлива робота. Ще кажуть що художник повинен бути голодним. Не переїдайте. Їжте маленькими порціями. Ваш шлунок здатен як розтягуватися так і зменшуватись у розмірах. Не поспішайте коли їсте і не їжте коли ви в поганому гуморі чи нервуєте – ці продукти  не підуть вам на користь. Сядьте, заспокойтесь, приготуйте смачну і корисну страву, гарно її сервіруйте і не поспішаючи, насолоджуючись кожним шматочком смакуйте страву. Також не варто їсти при увімкненому телевізорі, інтернеті чи радіо. Так ви не лише швидше подолаєте почуття голоду, але і покращите собі настрій. Коли їсте – перебувайте в теперішньому моменті, зосередьтесь на тому, що ви робите і відкладіть обдумування глобальних планів на потім.

Будьте уважні до того з ким спілкуєтесь – що говорять вам і що говорите ви самі.
Останнім часом матюки і жаргон широко використовують в повсякденному спілкуванні, але це ще не означає що це правильно. Спробуйте поспостерігати за своєю мовою. Можливо вона видасться вам не надто вишуканою. Можливо вам захочеться щось змінити. Зверніть увагу що саме ви найчастіше обговорюєте і що декларуєте.  Хтось ще з мудрих казав: гріх не те, що в рот, а те, що з рота. Старайтеся говорити більше позитивних речей ніж негативних. Якщо критикуєте когось – старайтеся зробити це м’яко, якщо ж висловлюєте свою думку про людину не в її присутності намагайтеся наводити факти а не голослівно звинувачувати людину у всіх проблемах, які існують на планеті.

Читайте.
Комусь може видаватись це нудним, але лише тим, хто ніколи не читав нічого цікавого. В світі існують мільйони книг і неодмінно знайдеться та, яка буде цікава саме вам. Не відкидайте класику і не ігноруйте фантастику. Не робіть тверджень апріорі. Пробуйте всі літературні жанри і тематики, які вам доступні і ви відчуєте, як несподівано вас захоплює книга по астрофізиці чи збірка засідань вашого університету. Все що ви прочитаєте – у вас нічого не відніме, а лише додасть, розширить ваш кругозір і поглибить погляд на те як функціонує все у цьому світі.

Робіть духовні практики.
Медитуйте, моліться, роздумуйте, дотримуйтесь заповідей чи канонів. Ні в якому випадку не варто ігнорувати духовне життя. Це саме те джерело, яке дає нам сподівання на світле майбутнє, дає усвідомлення цілі нашого перебування на цій землі і наповнює речі навколо змістом. Власне духовність робить людину цілісною, не залежно від того, яка віра вам ближче, який ви відвідуєте храм і як називаєте вищі сили. Неодмінно пам’ятайте – ми не самі в цьому світі, а світ не обмежується планетою Земля.


Немає коментарів:

Дописати коментар